< Weboldal készítés lépései
By: Norbert Halasz 2020-02-07

Weboldal készítés lépései

weboldal készítés lépései

Weboldalt szeretne? Régi weboldalát szeretné modernizálni, mobilbaráttá tenni?


Bizony manapság a webes megjelenés elengedhetetlen, legyen szó induló mikro-, kis- és középvállalkozásokról vagy évek óta működő nagyobb cégről. Mára egy weboldallal szemben teljesen érthető és jogosan elvárt igény, hogy ne csak monitoron, hanem tableten és bizony a legfontosabb, hogy mobilon is jól jelenjen meg és könnyen kezelhető legyen.


Gondoljunk csak bele az emberek többségénél, vagy akár saját magunkra gondolva, mi az első ha keresünk egy szolgáltatást, vagy megoldást bármilyen jellegű problémánkra? Bizony a válasz az, hogy az interneten rákeresünk. Napjainkban ezt már sok esetben a számítógép, laptop bekapcsolása nélkül, csak egy gyors mozdulattal a zsebünkből előrántott mobilon keresztül tesszük, úgy, hogy rákeresünk a Googleban. Magyarországon a keresések több mint 70% már mobilról történik.Gyors és friss adat, hogy nemrég általam elkészített weboldalt indulás után megfigyeltem és az első 1000 látogatónak közel 95% -a mobil eszközről tekintette meg a weboldalt. Ennyire fontos és igazából elsődleges szempont weboldal elkészítésénél, hogy mobilon mit lát és milyen élmény éri a felhasználót!


Persze, hogy weboldalad megtalálják a Google keresőjében az emberek ahhoz a találati lista első oldalán kell lenned, lehetőleg azelső 3 találatban. Ez már azonban a keresőoptimalizálás (SEO) hosszú témakörébe tartozik.Ha Ön vagy az Ön cége úgy dönt, hogy weboldalt szeretne, vagy a meglévő weboldalát modernizálná.


Ebben az esetben rögtön felmerülnek az első kérdések. Kivel? Mennyiért? Mennyi idő alatt?

Valószínűleg a mobilján a Googol-ben :) rákeres, hogy: "Weboldal készítés"

Elkezdi megnézni az első pár találatot és mint majdnem mindennél kínálatok tömkelege kerül a szeme elé. Olcsóbbak, drágábbak, ingyenesek és persze mindenki profi.


Az ingyenes megoldások esetén számolni kell azzal, hogy azért némi időt bele kell tennünk mire elsajátítjuk a weboldal készítés ezen módját. Igen, ez egy felhasználóbarát grafikus felülettel ellátott szerkesztő, amiben kattintgatva és az elemeket jobbra, balra le és föl húzgálva tudjuk kialakítani weblapunkat. Hosszú órákat fog igénybe venni mire jutunk valamire, hiszen valamennyire bele kell jönni. Tehát kijelenthetjük, hogy igen eddig a pontig pénzt valóban nem adott az "Ingyenesen elkészíthető" weboldaláért de a saját idejét fel kellett áldoznia. Ezt az időt fordíthatta volna arra a területre amiben valóban jártas és amivel értéket tud termelni Önmagának, cégének. Ha elkészült az ingyenes weboldalával azzal mindenképpen számolnia kell, hogya domain név vásárlás és az internetre való feltöltés, tárolás éves szinten pénzbe fog kerülni, amit az "Ingyenes weboldal készítő" platformnak kell fizetned. Tehát igen, a weboldal elkészítés a saját beletett idődet leszámítva ingyen volt azonban ha közzéteszed az interneten, akkor éves szinten 50 000 Ft is lehet a költséged.


Vannak az olcsóbb megoldások, ilyenkor nagy valószínűséggel egy WordPress alapon működő weboldalt fogsz kapni ami egy előre legyártott és többek által használt sablont fog használni. Ez lehetséges jó megoldás pláne kis cégeknél vagy személyes felhasználás esetén pl.: blog vagy egyszerű céges bemutatkozó oldal.


Előnye: Olcsó viszonylag gyorsan elkészül.


Hátránya: Nem pontosan azt kapja az ember amit szeretne kinézetre. Találkozhatunk közel azonos kinézettel másoknál is mivel a sablonokat bárki használhatja aki megvette. Változtatás esetén a sablon kinézete széteshet. Egyedi funkciók kialakítása nehézkesebb és nem testreszabható.


Vannak a drágább megoldások, ilyenkor nincs sablonozás amihez igazodni kell és egyéb hátráltató tényező. A weboldalt üzemeltető programot az alapoktól építik fel és a kinézet is teljesen egyedi, cégedhez igazodik és minden funkció teljesen az igényekre hangolva készül el. Weboldalad gyorsabb lesz mint az előző lehetőségeknél és teljesen azigényeknek megfelelő.


Egy példán szeretném levezetni, hogy mindenkinek érezhető legyen a különbség.


Tételezzük fel, hogy van egy fogorvos aki szeretne magának egy weboldalt, hogy pacienseit tudja tájékoztatni a rendelési időről a rendelő helyéről. Szeretné továbbá, hogy a páciensek online be tudjanak jelentkezni hozzá ne kelljen telefonálni az időpont kéréshez.


Első lehetőség: az ingyenes weboldal készítő lehetősége. Itt félig ki is van zárva az online foglalás ugyanis itt valószínűleg nem lehetséges, de ha még az lenne, akkor már komolyabb tudásra kell szert tennie, hogy be tudja állítani az adatbázist stb. Szóval itt kompromisszumot kell kötnie és az online bejelentkezést ki kell zárnia. Ráadásul órákat vagy napokat fog eltölteni mire beállítgatja magának a weboldalt. Ezen idő alatt pénzt veszít, hiszen a páciensei helyett a weboldal készítéssel foglalkozik.

Ára: (saját ideje amit bele tett) + évente 25 000ft - 70 000ft


Második megoldás: megbíz valakit az olcsóbb lehetőségek közül. Valószínűleg itt kapni fogy egy WordPress (WordPress megoldás között lehet drágább is nem feltétlen olcsó) weboldalt egy előre legyártott sablonnal. Itt már az időpont foglalás lehetősége elérhető lesz. Kinézet és időpont foglalás kinézete folyamat kötött lesz, nem lesz testre szabható hiszen valószínűleg az időpont foglaló rendszer egy plug-in (előre legyártott funkció) lesz.

Ára: 70 000Ft - 350 000Ft + évente tárhely bérlés: 4500ft + domain név 2 évente 5000ft


Harmadiki megoldás: megbíz valakit, hogy készítse elneki a honlapot teljesen az igényeire szabva. Ilyenkor a kinézet és funkciók határtalanok. Az online időpontfoglalás teljesen a weboldal kinézetébe illő és azzal összhangban lesz. A weboldal későbbi bővítés vagy kisebb nagyobb átalakítása nem fogja megzavarni és működésképtelenné tenni az egész weblapot.

Ára: 150 000Ft - 500 000Ft + évente tárhely bérlés: 4500ft + domain név 2 évente 5000Ft.


Weboldal Készítés Flow Design Logo

KONTAKT

+ 36 30 316 7112
hello@flow-design.hu
Facebook
Twitter

Copyright © 2024 - Minden jog fenntartva